een moment van ontspanning voor u zelf
Home » Massages

Producten

Lage Rugpijnmassage 

Lage rugpijn heet ook wel spit of lumbago. Patiënten met lage rugpijn hebben pijn onder in de rug. De pijn kan ook uitstralen naar de bil of het been. Vooral lang staan of zitten, maar ook bewegen, kan flink pijn doen. Lage rugpijn komt veel voor. Vier van de vijf mensen hebben wel eens last van hun rug. Sommigen krijgen het maar één keer, bij anderen komt het geregeld terug, maar dat betekent niet dat het dan ernstig is.

Waar rugpijn vandaan komt, is bij de meeste mensen lastig aan te geven. Zelfs bij erge pijn in uw rug is er meestal geen sprake van een ziekte of blijvende schade. Zeker is dat rugpijn bij de meeste mensen te maken heeft met de spieren, banden en gewrichten in de rug. Deze werken dan even niet zoals zou moeten. Ze zijn, simpel gezegd, ‘uit vorm’ of ‘uit balans’. Dat is echter geen reden tot pessimisme. Rugpijn heeft een goede prognose, dat wil zeggen: de kans is groot dat de klachten verdwijnen.

 

Rug, schouder, nek ,hoofdmassage

De massage concentreert zich daarom vooral op het bovenste deel van de rug, de schouders en de nek en het hoofd. Door middel van strijkingen en intensieve knedingen worden de spieren losgemaakt en afvalstoffen afgevoerd.

 

Fybromyalgiemassage

Fibromyalgie betekent letterlijk" pijn in bindweefsel en spieren ". Fibromyalgie veroorzaakt pijn, stijfheid en vermoeidheid, die chronisch zijn. Fibromyalgiemassages een zachte massagevorm en speciaal voor mensen met fibromyalgie. De massage heeft als doel om pijnklachten te verlichten en/of om slapeloosheid te bestrijden. De massage brengt rust en balans in het lichaam, een betere en gelijkmatige ademhaling, een gunstig effect op het hartritme en klachten zoals pijn en stress zullen verminderen.

 

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is precies wat de naam zegt: een luxe massage om te ontspannen en tot rust te komen. Deze massage is niet bedoeld voor therapeutische effecten of voorbehandeling van klachten. Een ontspanningsmassage kan worden aangepast en afgestemd op uw specifieke wensen.


Hotstonemassage

Een Hotstone massage is een diepe,plaatselijke warmte massage. Na het leggen van de hotstones (warme stenen van ca. 50 graden Celsius) word je verder los gemasseerd met warme stenen, olie en handen. Dit stimuleert processen en kan daarom ontgiften, genezen ,ontspannen en bewust maken en zo het lichaam weer in balans brengen.
Voor mensen met:
spier- of zenuwpijn, (fybromyalgie), stress, een burn-out, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding/kouwelijk, rug en/of nekklachten, mensen die zich wat zwak voelen, algemene moeheid ,ook gewoon om te relaxen.
Niet geschikt voor mensen die last hebben van:
hartklachten, hoge en lage bloeddruk en diabetes, heftige overgangsverschijnselen en opvliegers, open wonden en huidinfecties, koorts/griep, bij kinderen, zwangere en ouderen, erg gevoelige huid, dunne huid, spataderen, ernstige aandoeningen. 

 

Sportmassage

Sportmassage is NIET een vorm van massage die uitsluitend is bedoeld voor sporters! Sportmassage is een intensieve vorm van massage waarbij de nadruk ligt op herstel van lichamelijke klachten door overbelasting, na zware inspanningen of door een verkeerde lichaamshouding (zoals bij veel zittend werk op kantoor). Onder andere sporters, zakenmensen, bouwvakkers en mensen die (zwaar) huishoudelijk werk doen hebben veel baat bij sportmassage! Door de sportmassage verbetert de doorbloeding in de spieren, worden afvalstoffen en vocht beter afgevoerd, waardoor de blokkades in de spieren uiteindelijk sneller worden opgeheven.

 

Medical Taping

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteund het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

 

 

 

 

 

 Like ook de facebook pagina van Johan Simonse Massage, om op de hoogte te blijven van leuke acties.