Fybromyalgiemassage

Fibromyalgie betekent letterlijk” pijn in bindweefsel en spieren “. Fibromyalgie veroorzaakt pijn, stijfheid en vermoeidheid, die chronisch zijn. Fibromyalgiemassages een zachte massagevorm en speciaal voor mensen met fibromyalgie. De massage heeft als doel om pijnklachten te verlichten en/of om slapeloosheid te bestrijden. De massage brengt rust en balans in het lichaam, een betere en gelijkmatige ademhaling, een gunstig effect op het hartritme en klachten zoals pijn en stress zullen verminderen.

Veel Gestelde Vragen

Drie veel gestelde vragen over fybromyalgiemassage.

Fibromyalgie is een vorm van reuma waarbij niet de gewrichten, maar het bindweefsel en de spieren worden getroffen.

Chronische pijn. Vooral pijn in spieren en bindweefsel zijn kenmerkend voor fibromyalgie. Verder hebben fibromyalgiepatiënten vaak last van (ochtend)stijfheid, snel spierpijn na inspanning, stemmingswisselingen, concentratie- en geheugenproblemen en overgevoeligheid voor prikkels van buitenaf. Zoals harde geluiden. Over het algemeen zijn de symptomen het ergst in de ochtend.

Naast het aanpassen van het eetpatroon, bewegen en rusten van het lichaam, zijn er medicijnen. Er zijn géén specifieke medicijnen voor fibromyalgie. Wel schrijven artsen vaak pijnstillers voor. Zoals paracetamol, tramadol of ontstekingsremmers. Ook slaap- en kalmeringsmiddelen worden vaak voorgeschreven.

Wil jij een fibromyalgiemassage?

Maak een afspraak