Hotstonemassage

Een Hotstone massage is een diepe,plaatselijke warmte massage. Na het leggen van de hotstones (warme stenen van ca. 50 graden Celsius) word je verder los gemasseerd met warme stenen, olie en handen. Dit stimuleert processen en kan daarom ontgiften, genezen ,ontspannen en bewust maken en zo het lichaam weer in balans brengen.

Voor mensen met:
spier- of zenuwpijn, (fybromyalgie), stress, een burn-out, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding/kouwelijk, rug en/of nekklachten, mensen die zich wat zwak voelen, algemene moeheid ,ook gewoon om te relaxen.

Niet geschikt voor mensen die last hebben van:
hartklachten, hoge en lage bloeddruk en diabetes, heftige overgangsverschijnselen en opvliegers, open wonden en huidinfecties, koorts/griep, bij kinderen, zwangere en ouderen, erg gevoelige huid, dunne huid, spataderen, ernstige aandoeningen.

Veel Gestelde Vragen

Drie veel gestelde vragen over hotstonemassage

De hot stone massage is een volledige lichaamsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme stenen. Het doel is om te zorgen voor een volledige ontspanning van het lichaam. Het geeft onder meer een diep ontspannend effect op het zenuwstelsel, dat dagelijks door vele stressoren uit balans wordt gebracht. Ook helpen de warmte en de massagetechnieken om stijve spieren los te maken. Daarom is de hot stone massage een ideale massagebehandeling bij spierpijn. De hot stone massage stimuleert eveneens de bloedsomloop en de werking van de organen. Daardoor worden afvalstoffen gemakkelijker uit het lichaam weggevoerd.

Bij het geven van een stone massage maak je gebruik van warme basalt- en lavastenen. Dit zijn vulkanische stenen die erg hard en ijzerhoudend zijn. Ze zijn afkomstig uit rivierbeddingen of de zee; ze hebben hun ronde vorm op natuurlijke wijze gekregen. We noemen dit ongetrommelde stenen. Wanneer de stenen hun ronde vorm machinaal hebben gekregen noemen we dit getrommelde stenen. Een belangrijke eigenschap van deze stenen is dat ze de warmte goed kunnen vasthouden. Er bestaan diverse soorten verwarmingsapparaten voor het opwarmen van de stenen.

Een hot stone massage draagt bij aan het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Deze vorm van massage is vooral geschikt voor mensen die last hebben van; Stress, Vermoeidheid, Spier- en gewrichtspijnen, Spijsverteringsklachten, Slechte bloedcirculatie of Fibromyalgie.

In enkele situaties is een hot stone massage niet aangewezen, zoals bij griep, koorts, verhoogde stofwisseling, huidziektes, vaatziektes, trombose, kanker, brandwonden en zonnebrand. Let op: deze lijst is niet volledig. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts!

Wil jij een hotstonemassage?

Maak een afspraak